Atron 150 F meten?

Voor al je vragen over wat voor type meter dan ook!

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor Pluskat » 14 aug 2016, 22:25

Kijk eens aan wat je met wat schuifwerk van de antenne kan bekomen....prima staande golf zo.
Transceivers:
Icom IC-7300 - Yaesu FT-991A - TYT TH-9800
Kenwood 570 - Alinco DX-70 - President Lincoln - CRT SS-7900
Yaesu FT-7900 - Kenwood TS-50 - Emperor Shogun - President George
Antennes:
Diamond X-300N - Optibeam OB6-3M
5 bander End-fed - Sirio Gain Master 1/2 wave
Sirio Gain Master 5/8 wave
Avatar gebruiker
Pluskat
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 147
Geregistreerd: 15 dec 2013, 21:58
Woonplaats: België

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor haab » 14 aug 2016, 22:35

Super, good job. Waterdicht maken is idd een goed idee. Zelfvulkaniserend tape van de bouwmarkt doet de job het best.
Groet,
John

Skipnaam: HaaB
DX-call: 19DW321
Avatar gebruiker
haab
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 281
Geregistreerd: 26 feb 2015, 19:41
Woonplaats: Kerkrade (zuid-Limburg)

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor Firestarter » 14 aug 2016, 22:59

Er zit een rood dopje op de bovenkant. Is dat genoeg of moet ik nog meer waterdicht maken?
Is there anybody out there?
Avatar gebruiker
Firestarter
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 09 aug 2016, 22:56

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor Firestarter » 14 aug 2016, 23:08

Dat tape gaat ik gelijk even halen morgen! Dank voor alle tips mannen! Erg blij mee! :-)
Is there anybody out there?
Avatar gebruiker
Firestarter
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 09 aug 2016, 22:56

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor haab » 14 aug 2016, 23:52

Firestarter schreef:Er zit een rood dopje op de bovenkant. Is dat genoeg of moet ik nog meer waterdicht maken?


Dat dopje loopt geen water in, daar waar de antennedelen inelkaar schuiven plak je dat tape omheen. Zelfvulkaniserend tape is een soort rubber, je moet het uitrekken en dan eromheentrekkend vastplakken. Klinkt een beetje gek maar ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven.

Ook beneden bij de plug, helemaal intapen met dat spul. Dat er geen druppeltje nergens inkan.
Groet,
John

Skipnaam: HaaB
DX-call: 19DW321
Avatar gebruiker
haab
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 281
Geregistreerd: 26 feb 2015, 19:41
Woonplaats: Kerkrade (zuid-Limburg)

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor Firestarter » 15 aug 2016, 00:03

Ga ik doen! Dank voor de tip!
Is there anybody out there?
Avatar gebruiker
Firestarter
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 09 aug 2016, 22:56

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor Firestarter » 15 aug 2016, 20:18

Vandaag alles afgeplakt met zelfvulkaniserend tape! Dus dat zit allemaal prima voor eventuele regen..

Mn SWR is helemaal prima nu maar ik heb op geen een kanaal nog modulatie gehoord. Hoor wel de ruis veranderen wat denk ik betekend dat er op grote afstand iets gebeurd maar ik hoor zelfs in de verte geen stem of wat dan ook.

Nu kan het zijn dat er hier in deze regio niks gebeurd maar af en toe een trucker op 19 zou toch moeten kunnen denk je dan..

Ik heb zelf wel modulatie want dat heb ik al getest via 107.9 fm met kanaal 2 dus dat werkt..Het zou alleen zo fijn zijn als ik weet dat ik ook goede ontvangst heb.

Iemand misschien in de buurt van Mijdrecht / Vinkeveen om te testen? :D

Grt,

Ron
Is there anybody out there?
Avatar gebruiker
Firestarter
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 09 aug 2016, 22:56

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor plientjebr » 15 aug 2016, 21:14

Hoi Ron, goedenavond.

Zie je bij jou in de omgeving nog wel antennes op daken of waar dan ook staan?
Zo ja, dan zou je daar eens aan kunnen bellen en vragen of ze ook nog apparatuur hebben
staan om eens met je te testen.
Is gewoon maar een idee van mij hoor, maar zelf heb ik het ook zo eens gedaan.
Avatar gebruiker
plientjebr
Compleet los geslagen!!!
Compleet los geslagen!!!
 
Berichten: 2377
Geregistreerd: 25 nov 2011, 22:15
Woonplaats: Eenrum

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor schoeffel » 17 aug 2016, 21:59

Hmm,,...

Als ik zo dit alles lees Plientje,..
Ik denk dat je Venom meer geschikt is voor de 10 meterband.
Ikzelf heb een Hy-Gain antenne, die heb ik bewust gekozen.
Die wordt wel verkocht als 27 mc antenne, maar die is voor de kanalen hoger als de Marc-kanalen.
Maar omdat ik dus vaker op de band E en F zit, is deze antenne voor mij het beste.
Op kanaal 1 van de Marc staat hij ongeveer 1 op 1.8, op kan. 40 1 op 1.3, daarna is de swr steeds beter.
Op de E-band op 27.555,... 1 op 1.1, daar heb ik hem op afgesteld.
1 op 1 bestaat niet, laat ik dat even duidelijk maken, dat zou betekenen dat je helemaal geen verlies hebt,...
Dat kan dus niet, verlies heb je altijd, al had je gouden pluggen een coax met gouden binnenader en buitenmantel, dan nog niet.
Maar, maak je niet druk hoor, of je antenne nu 1 op 1.5 staat of 1 op 1.8,... niemand zal het verschil merken en jij ook niet.
zonder antenne,... zul je niet veel kenne.
schoeffel
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 118
Geregistreerd: 27 sep 2015, 20:57
Woonplaats: Nuenen

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor cb1gwn » 18 aug 2016, 01:19

Een Venom is een low budget 1/2 golf of 5/8 antenne voor 27mc
Bert actief op 27mc sinds 04-1981
Gewerkte divisies: Who cares ?
http://www.freeradionetwork.nl
Afbeelding
Avatar gebruiker
cb1gwn
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1267
Geregistreerd: 25 dec 2008, 19:47
Woonplaats: Hoevelaken

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor 19-DT-170 » 18 aug 2016, 09:16

schoeffel schreef:1 op 1 bestaat niet, laat ik dat even duidelijk maken, dat zou betekenen dat je helemaal geen verlies hebt,...
Dat kan dus niet, verlies heb je altijd, al had je gouden pluggen een coax met gouden binnenader en buitenmantel, dan nog niet.
Maar, maak je niet druk hoor, of je antenne nu 1 op 1.5 staat of 1 op 1.8,... niemand zal het verschil merken en jij ook niet.

Even een rechtzetting. Met een SWR meter meet je geen verliezen, maar impendantie.
En 1:1 impendantie is altijd te verwezelijken. Je hoeft maar te zorgen dat de SWR meter 50 ohm ziet.
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS

11m DX Cluster online : http://cbcluster.linuxforall.com/
telnet cbcluster.linuxforall.com poort 2700
Bereikbaar via IPv4 en IPv6
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1804
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor haab » 18 aug 2016, 10:25

19-DT-170 schreef:Even een rechtzetting. Met een SWR meter meet je geen verliezen, maar impendantie.
En 1:1 impendantie is altijd te verwezelijken. Je hoeft maar te zorgen dat de SWR meter 50 ohm ziet.


Excuseer, met permissie wil ik even miereneneuken. Ik heb vandaag zo'n dag weet je :mrgreen:

Als je swr meet dan meet je de impendantieVERHOUDING tussen antenne installatie (incl. Kabel) en transceiver. :D
Groet,
John

Skipnaam: HaaB
DX-call: 19DW321
Avatar gebruiker
haab
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 281
Geregistreerd: 26 feb 2015, 19:41
Woonplaats: Kerkrade (zuid-Limburg)

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor 19-DT-170 » 18 aug 2016, 11:27

Je hebt gelijk Haab.... Je meet de impendantie niet, maar de verhouding tot 50 Ohm impedantie...
100 ohm zal een waarde van 1:2 geven op de meter, net zoals 25 Ohm... :-)
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS

11m DX Cluster online : http://cbcluster.linuxforall.com/
telnet cbcluster.linuxforall.com poort 2700
Bereikbaar via IPv4 en IPv6
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1804
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor president- mckinley » 18 aug 2016, 11:55

Laten we het dan maar over reflectie metingen hebben.
Dan is het duidelijk :D

Theo
president- mckinley
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 251
Geregistreerd: 15 aug 2014, 23:52

Re: Atron 150 F meten?

Berichtdoor 19-DT-170 » 18 aug 2016, 15:46

Ook reflecties meet je niet met een SWR meter.. :-)
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS

11m DX Cluster online : http://cbcluster.linuxforall.com/
telnet cbcluster.linuxforall.com poort 2700
Bereikbaar via IPv4 en IPv6
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1804
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

VorigeVolgende

Keer terug naar Meters

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten