Midland 48 plus geen geluid ontvangst

Voor all je vragen waar een soldeerbout of schroevendraaier aan te pas komt.
Heb je leuke apparatuur zelf gebouwd, show ze hier!

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Midland 48 plus geen geluid ontvangst

Berichtdoor bulldozer1980 » 03 sep 2016, 13:04

Hallo allemaal,

Ik heb een Midland 48 plus standaard 40 kanalen.
Zenden en ontvangen deed hij niet.
Na het vervangen van de eindtransistor kreeg ik er weer vermogen uit, maar bij ontvangst geen geluid.
De pa functie werkt wel.
Het rare is dat ik wel geluid krijg als ik rommel met de pa switch.
De schakelaar nagemeten en deze meet goed, ik heb hem nog niet uitgewisseld.
De ruis van de squelch hoor ik ook niet, aan de knoppen draaien heeft geen zin, maar rommelen met de pa geeft hij dus wel geluid op ontvangen en signaal ,maar geen squelch.
Kan het zijn dat de gain of squelch opnieuw afgesteld moet worden, misschien dat iemand weet welke potmeter voor de squelch is en wat de lokatie is op de print, het betreft een 40 e versie.
Op internet heb ik veel schema's aangetroffen, maar blijkbaar zijn er nogal wat versies gemaakt.
bulldozer1980
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 22 aug 2016, 10:28

Re: Midland 48 plus geen geluid ontvangst

Berichtdoor Ouderot » 03 sep 2016, 22:22

Ik denk dat bij jou de TDA IC type weet ik niet uit mijn hoofd stuk is. Die zit tegen de zijkant met een koel plaatje bevestigd.
Als die stuk is heb je geen ontvangst en ook geen ruis, heb bij mij een paar manden geleden er ook een nieuwe in gezet in Midland 48 plus
Ouderot
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 18 sep 2011, 15:01

Re: Midland 48 plus geen geluid ontvangst

Berichtdoor bulldozer1980 » 11 sep 2016, 19:41

perfect! bedankt hij werkt weer!
bulldozer1980
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 22 aug 2016, 10:28


Keer terug naar Techniek & Zelfbouw

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten