Packet?

Voor alle overige apparatuur

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Berichtdoor zwarte draak en lady » 10 okt 2007, 15:36

packet is in het oosten best dood maar weet dat er op 24 en 25 een packet station zit ps de antenne schijnt boven op een flat staat minimale spoelhoogte 50 meter en draait vanuit zutphen gelderland
:!:
zwarte draak en lady
 

friesland

Berichtdoor CB2SNK » 07 jan 2008, 22:44

in Sneek friesland draai ik nog steeds een bbs en node deze zijn te vinden op kanaal 24 en 40 met 1k2 ook is er een aprs digi actief.

forwarding vind plaats met jo1rin naar de rest van NLD

probeer maar eens een connect te maken :)

73's Danny syso CBxSNK
CB2SNK
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 07 jan 2008, 22:15
Woonplaats: Sneek

Re: Packet?

Berichtdoor winkelman » 26 jan 2008, 17:10

ja is zeer rustig , ook hier in noord-oost friesland
Ben binnenkort misschien van plan om weer een Node op te starten en misschien een BBS hier.

DK9BBS en CB8DOK zijn er sinds jaren niet meer,echt jammer...

De dichtsbijstaande node is die van Van Sneek dacht ik (cb8snk),alleen kan hem soms alleen met goeie condities ontvangen (misschien toch naar weer wat hoger hier;)

Dus kanaal 24 is tegenwoordig het echte packet-kanaal, vroeger was het hier altijd kanaal 34 en was altijd errug druk, nu helaas nix meer....ik moet het echt van de condities hebben om buitenlandse stations te ontvangen,want hier in de regio is helaas nix meer actief.
Moet maar weer wat leven komt op de 27mhz packet...
Ik hoop dat erna mij meer volgen...;)

Groeten Pieter de NL0PKD
Dokkum (Noord-Oost Friesland)
QTH:JO33AH
winkelman
 

Re: Packet?

Berichtdoor NL1KGE » 13 maart 2008, 19:56

Leuk om dit weer eens te lezen.
Stukje nostalgie.
Hier in Bergen op Zoom en omgeving is het stil op packet.
Dus om maar weer eens iets op te gaan starten en vervolgens geen respons te krijgen lijkt me erg saai.
Aan het materiaal ligt het niet hier.
Ik heb nog steeds een 27 mc bak met antenne aangesloten staan in de kamer hier.
TNC is ook aanwezig.
En een PC die niets staat te doen.
Dus daar ligt het niet aan.
Tenzij er andere ideeen op het gebied van packet radio zijn om iets te starten wat weer levensvatbaar is.
Wie weet !!
Grt.
Kees de NL1KGE/NL3KGE
Bergen op Zoom
JO21DL
NL1KGE
 

Re: Packet?

Berichtdoor CB2SNK » 22 apr 2008, 22:51

Jammer dat je je andere systeem niet meer hebt kees.
was een mooi kastje :D

mischien dat ik je in fwd kan voorzien mocht je weer iets op willen gaan zetten.

73's Danny syso CB9SNK bbs en NL5SNK node Sneek.
CB: CB2SNK @ CB9SNK.FRL.NLD.EU
HAM: PA2SNK @ PI8SNK.#FRL.NLD.EURO
CB-Call coördinator voor Nederland.
CB2SNK
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 07 jan 2008, 22:15
Woonplaats: Sneek

Re: Packet?

Berichtdoor 19-AT-068 Frank » 24 apr 2008, 12:28

Ik zoek nog de software voor de alan RMD1200 modum ,dan kan ik ook weer eens verder met het packet .Heb nu eindelijk er een pc voor in mijn schack :mrgreen:
Avatar gebruiker
19-AT-068 Frank
Moderator
Moderator
 
Berichten: 4955
Geregistreerd: 18 dec 2006, 21:03
Woonplaats: Enschede/JO32KF

Re: Packet?

Berichtdoor Tokkelkearl » 24 apr 2008, 16:02

Q en Q
Laatst bijgewerkt door Tokkelkearl op 29 nov 2011, 20:40, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Tokkelkearl
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 07 jan 2008, 17:17
Woonplaats: Tukkerland

Re: Packet?

Berichtdoor CB2SNK » 24 apr 2008, 17:54

wat betreft de rmd dat is inderdaad een baycom..

pas om met xp want het zal niet mee vallen om de modem draaiend te krijgen daar mee met baycom raad ik aan win98.
als driver kun je prima agw packet engine gebruiken..

daarmee kun je tsthwin of bv winpack mee laten draaien..

suc6! 73's Danny CB2SNK
CB: CB2SNK @ CB9SNK.FRL.NLD.EU
HAM: PA2SNK @ PI8SNK.#FRL.NLD.EURO
CB-Call coördinator voor Nederland.
CB2SNK
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 07 jan 2008, 22:15
Woonplaats: Sneek

Re: Packet?

Berichtdoor 19-AT-068 Frank » 24 apr 2008, 21:58

:arrow: als driver kun je prima agw packet engine gebruiken..

daarmee kun je tsthwin of bv winpack mee laten draaien.. :?:

Wat wordt daarmee bedoelt :?: :?:

73 Frank ( :oops: )
Laatst bijgewerkt door 19-AT-068 Frank op 25 apr 2008, 07:16, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
19-AT-068 Frank
Moderator
Moderator
 
Berichten: 4955
Geregistreerd: 18 dec 2006, 21:03
Woonplaats: Enschede/JO32KF

Re: Packet?

Berichtdoor Johanh2o » 24 apr 2008, 22:20

heb nog een maxon 1000 en een packet modem liggen.

iemand interesse ?
Johanh2o
 

Re: Packet?

Berichtdoor CB2SNK » 24 apr 2008, 23:07

Ja was voor jouw bedoeld frank hi..

Danny..
CB: CB2SNK @ CB9SNK.FRL.NLD.EU
HAM: PA2SNK @ PI8SNK.#FRL.NLD.EURO
CB-Call coördinator voor Nederland.
CB2SNK
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 07 jan 2008, 22:15
Woonplaats: Sneek

Re: Packet?

Berichtdoor 19-AT-068 Frank » 25 apr 2008, 07:18

:shock: Oeps type fout .

Ja dat begrijp ik Danny dat het voor mij bedoed was ,maar kun je er wat meer uitleg bij geven ! Ben niet zo thuis in de computers.
73 Frank
Avatar gebruiker
19-AT-068 Frank
Moderator
Moderator
 
Berichten: 4955
Geregistreerd: 18 dec 2006, 21:03
Woonplaats: Enschede/JO32KF

Re: Packet?

Berichtdoor CB2SNK » 27 apr 2008, 12:56

Hej Frank..

hoop dat ik het een beetje goed uit leg zo ben er niet zo goed in uit leggen hi.

hoop dat je weet wat packet radio is zoniet dan hoor ik dat ook wel weer :)

je hebt een zender een modem en een pc..

vaak kun je dat modem rechtstreeks besturen vanuit je programma maar igv een baycom/alan rmd1200 heb je nog een extra driver nodig dit omdat een goedkope modem is die wat hardware mist bv. een dcd (digitale squelch)

daar gebruik je in windows dus agw packet engine voor en onder dos tfpcx.
deze progjes laad je dan eerst alvorens je je terminal programma laat draaien.
het leuke van agw is dat het ook met de geluidskaart te gebruiken is al heb ik daar geen ervaring mee.

met je terminal progje kun je berichten op halen in de bbs of dingetjes downloaden uit de bbs al gaat dit natuurlijk niet zo snel als inet sterker nog packet word ook wel eens het digitale zandpad genoemd hi..

maar voor de snelheid doen we het ook niet tis maar hobby..

ok hoop dat je zo wat meer duidelijkheid hebt mocht het niet zo wezen dan hoor ik dat wel weer..

73's Danny CB2SNK syso CB9SNK BBS en NL5SNK NODE
CB: CB2SNK @ CB9SNK.FRL.NLD.EU
HAM: PA2SNK @ PI8SNK.#FRL.NLD.EURO
CB-Call coördinator voor Nederland.
CB2SNK
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 07 jan 2008, 22:15
Woonplaats: Sneek

Re:

Berichtdoor Arjen74 » 09 okt 2016, 19:46

Dat was de goede tijd idd ;)

Ik heb destijds JNOS hier redelijk gepromoot; leuke contacten opgedaan in die tijd en veel geleerd!

Mvg,
Arjen AV1KAP

Ni3ls schreef:Hier hadden we vroegen ook wel wat leuke bbs`jes.

KG1BBS , GS1BBS, HB1BBS.

En een hoop netrom nodes, door heel het land.

Jammer dat die tijd voorbij is eigenlijk.

Grtz
Ni3ls
Arjen74
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 09 okt 2016, 19:15

Vorige

Keer terug naar Diversen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 9 gasten

cron