Blazen heeft (geen-) zin

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor dxmuis » 14 dec 2014, 15:44

Ja, die storen ook op Ham banden, waarom niet ?? Ik heb er geen last van ik woon nogal afgelegen
Tx/Rx: Yaesu FTdx-5000 DMU
Mike: Yaesu MD 200
Ant:, /-/-/-/-/-/-/ PKW boom 13,10 m op 23 m
div: 1,2,3,4,5,6,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,43,44,45,47,48,49,50,51,53,54,56,55,57,58,59,61,62,63,64,65,67,68,69,70,72,73,75,76,78,79,80,81,82,83,84,85,86,88,89,90,91,93,94,95,96,97,99,100,101,102,104,105,106,107,108,109,110,112,113,115,116,117,118,119,120,122,123,125,126,127,130,133,135,136,138,140,141,143,146,147,150,151,152,153,154,155,156,157,158,159,161,163,164,165,167,168,169,170,172,173,177,178,183,185,187,188,189,191,193,194,195,196,201,204,205,206,207,216,217,218,219,220,223,228,231,232,233,234,239,242,246,250,251,257,261,271,281,283,285,286,291,300,301,302,304,306,307,308,309,310,311,315,317,319,327,328,329,330,332,338,340,344,346,347,348,351

Favoriet: http://www.clusterdx.com
Avatar gebruiker
dxmuis
www.cbforum.nl verslaafde!
www.cbforum.nl verslaafde!
 
Berichten: 862
Geregistreerd: 03 maart 2011, 18:18
Woonplaats: Ieper (Ypres) Flanders Fields (B)

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor cb1gwn » 14 dec 2014, 15:50

denk het wel want ik hen hier een hard signaal op 28.800mhz. Alles daar om heen is bijna onbruikbaar.
Op cb heb ik 5 tot s9 storing en de kg is ook onluisterbaar.
Die oude kpn stopcontact dingen staan helemaal open. Pas als er storingen zijn wil de kpn ze op afstand aanpassen.
Probleem hierbij is dat jezelf de stoorlocatie moet zien te vinden. En de mensen die ze gebruiken moeten een kpn abo hebben..
Dus als ze 2dehands zijn heb je pech.
Er is inmiddels een nieuwe norm die ook cb filtert dus met de tijd lost de storing vanzelf op is mijn hoop.
Bert actief op 27mc sinds 04-1981
Gewerkte divisies: Who cares ?
http://www.freeradionetwork.nl
Afbeelding
Avatar gebruiker
cb1gwn
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1320
Geregistreerd: 25 dec 2008, 19:47
Woonplaats: Hoevelaken

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor CB2SNK » 14 dec 2014, 15:53

die plc dingen kunnen best goed zijn hoor. schijnt dat de sitecom plc's wel goed zijn en geen storing veroorzaken aldus een zendamateur.
verder is het zo als het op 11m stoort dat het dan meestal over de hele hf banden zit van 0 tot 30 mhz.
wat een oplossing kan zijn is een licentie halen zodat je op 6 4 2 en 70cm los kan daar heb je dit probleem niet, maar dat moet je maar net willen.
CB: CB2SNK @ NL3VKL.NBO.NLD.EU
HAM: PA2SNK @ PI8SNK.#FRL.NLD.EURO
CB-Call coördinator voor Nederland.
CB2SNK
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 363
Geregistreerd: 07 jan 2008, 22:15
Woonplaats: Sneek

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor 19jz387 » 14 dec 2014, 16:09

kol53 schreef:Zouden die dingen ook storen op de amateurbanden?


40 meter s4 en de 10 meter s3 op dit moment....
Tripple usb is s7 bij mij nu.
19jz387
 

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor kol53 » 14 dec 2014, 16:37

Ja, dat is lelijk. Maar goed, het moet maar snel zo worden dat alleen ontstoorde
verkocht mogen worden. Vandaag de dag hoeft dat geen probleem meer te zijn.
Kwestie van beschaving, toch?
kol53
 

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor 19jz387 » 14 dec 2014, 16:48

vraag me af of 19dt2120 er ook last van heeft.
zit bij mij om de hoek namelijk.
de huizen zijn al uitgepeild en weet precies waar het vandaan komt.
19jz387
 

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor 19-DT-170 » 14 dec 2014, 20:44

cb1gwn schreef:denk het wel want ik hen hier een hard signaal op 28.800mhz. Alles daar om heen is bijna onbruikbaar.
Op cb heb ik 5 tot s9 storing en de kg is ook onluisterbaar.
Die oude kpn stopcontact dingen staan helemaal open. Pas als er storingen zijn wil de kpn ze op afstand aanpassen.
Probleem hierbij is dat jezelf de stoorlocatie moet zien te vinden. En de mensen die ze gebruiken moeten een kpn abo hebben..
Dus als ze 2dehands zijn heb je pech.
Er is inmiddels een nieuwe norm die ook cb filtert dus met de tijd lost de storing vanzelf op is mijn hoop.


Ik ken een geval dat iemand had geklaagd bij KPN..
KPN had desbetreffende mensen een ander setje homeplug gestuurd,
en het verhaal uitgelegd.. Die mensen hadden geen problemen met hun huidige storend PLC spul,
en hebben dus ook niks vervangen..
KPN trekt dan de schouders op, en dan mag je het alsnog zelf met die mensen proberen te regelen...
Dus zo geweldig is die regeling van KPN niet..

Wat dat notch filter betreft, 27MC valt hierbuiten.
Wat mij betreft (ik heb gelukkig niemand in de buurt die die troep heeft)
mogen ze die PLC notchen van 0 Mhz - 20 GHz. ;-)
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor kol53 » 14 dec 2014, 21:45

Ik kan er met mijn pet niet bij dat een bedrijf als KPN het in zijn hoofd haalt om
die dingen te verkopen zonder dat ze ontstoord zijn. Zouden er geen mensen
werken die kunnen denken?
kol53
 

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor 19-DT-170 » 14 dec 2014, 22:01

Nou, die kunnen denken, en die doen dat ook..
Homeplug zonder notch heeft meer bandbreedte (snelheid) dan een genotchte.
Ondanks alle afspraken en richtlijnen die er zijn, heeft KPN besloten zich nergens wat
van aan te trekken.. Want richtlijnen zijn geen wetten, en zolang het niet wettelijk geregeld
is, dan is het qua Homeplug gewoon het wilde westen.
En dan nog, als het nu direct wet wordt, en het AT zou alle storende homeplugs in het land
moeten verwijderen, dan hebben ze wat te doen.
Aangezien ze onder het ministerie van Economische zaken vallen,
zal het economische (fabrikanten van homeplug) voorrang hebben op een individu
met een of andere rare hobby.. :-(
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor kol53 » 14 dec 2014, 22:07

Maar je zou toch zeggen dat de amateurs wel een vuist kunnen maken? Het blijft
voor mij onbegrijpelijk. KPN, waar ben je mee bezig! Kunnen we geen petitie
starten?
kol53
 

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor 19jz387 » 14 dec 2014, 22:34

Gaat te veel geld in om vergeet het maar.
Zijn ook al diverse gesprekken geweest maar het is er gewoon door gedrukt.
Als zend amateur storing veroorzaken en je bent het haasje maar als je miljoenen in de economie pompt maakt het geen moer uit wat je voor rommel de lucht in stuurt.
Welkom in de wondere wereld van geld = macht.

IK heb de hele dag geen ruk kunnen doen met de bak.
Zelfs op 400 watt is het niet mogelijk om vanaf 5 km bij mij binnen te komen.
Zowel op de grant als de lincoln op dipool en op imax.

Aanstaande dinsdag ga ik met de MTS ronde weer mobiel staan.
19jz387
 

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor 19-DT-170 » 14 dec 2014, 22:47

Ja, fabrikanten hebben meer macht dan de overheid.
Ze kunnen zelfs ongestraft belasting ontduiken.
En de overheid beeft en bibbert, want als ze die fabrikanten zouden aanpakken,
dan gaan ze misschien naar een ander land, en dan raken werknemers hun baan kwijt..

Wat die zendamateurs betreft.
Individueel ga je het niet redden, en de verenigingen maken zich liever druk over
onnozele dingen dan dit.
Ja, we moeten de 4m band erbij hebben.. Ja, we moeten 500 kHz erbij hebben..
De morse mocht niet worden afgeschaft, het morse examen moest blijven.
Het hoofdbestuur komt alleen voor zijn eigen doelen op, op kosten en over de rug van de leden.
Ik ben 15 jaar lid geweest, toen verdween het boekje, en was het blad alleen nog digitaal te lezen.
Online, dat wel.. Maar niet in pdf.. Want dan zou je als lid het blad wel eens naar niet-leden kunnen sturen..
(Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten).
Alleen was het blad digitaal alleen maar een website met linkjes..
Linkjes naar bijlagen waarvan de clou totaal ontbrak..

Nu, een paar jaar later, hebben ze dan toch besloten om het blad in pdf vorm uit te geven..
Een paar jaar te laat, maar ja, je moet toch wat als al je leden bij massa's hun lidmaatschap opzeggen.
Maar ja.. Vertrouwen komt te voet en vertrekt te paard..

Ik heb op forums al reacties gehad.. Ik moest mij maar eens als lid inzetten voor de club ipv
de boel af te kraken, wat anderen vrijwillig hadden opgebouwd..

Ook dat heb ik gedaan.. Niet als bestuurslid maar als gewoon lid..
In het weekend om zes uur opstaan, om de club te helpen opbouwen bij de velddag..
Bestuur liep met de handen in de zakken, te commanderen wat de leden allemaal moesten...
Tent opbouwen, masten rechtzetten, antennes monteren..
Toen alles stond mocht je als lid niet de tent in.. Want dat was alleen voor de heren van het bestuur.
Die zouden wel eens even laten zien hoe je verbindingen moest maken..
Als je geluk had mocht je even een verbinding maken op 2m...
(Ik was gelicenseerd en mocht overal uitkomen).
Na de velddag kwamen de bestuursleden weer uit de tent.. Handen in de zakken,
en de leden commanderen wie wat moest afbreken en hoe..

Voor mij heeft de vereniging afgedaan, en ik verwacht er voor de zendamateurs met goede
bedoelingen en ideeën helemaal niks van.

Ik ben lid geweest van Hellemonster, een club van morse liefhebbers.
Hoe vaak heb ik niet gelezen dat de landelijke vereniging verontwaardigd was dat er allerlei
clubjes opdoken, die zich distantieerden van de grote landelijke vereniging..
Tsjah.. Het had zo zijn reden...
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor kol53 » 14 dec 2014, 23:17

Ja, wij hadden hier in de '80's een 27mc club, maar ik heb me nooit laten strikken
voor bestuurslid of een commissie. Hoezeer men ook aandrong, ik zou in de
technische commissie moeten. Ik heb wel toegezegd dat ik mensen zou helpen,
maar niks officieels. Veel te ondankbaar werk.

Misschien gaat bij de overkoepelende vereniging een keer het licht aan, tenslotte
het gebruik van PLC zal alleen maar toenemen. Technisch lijkt het me geen
probleem, ja, het probleem zal zijn dat het spul wat duurder wordt. Tijd voor
kamervragen.
kol53
 

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor 19-DT-170 » 14 dec 2014, 23:36

Het aanbrengen van een notch is niet het probleem.
Het probleem is dat elke band die genotched wordt minder gebruikte bandbreedte (snelheid) is.
En de snelheid is al een probleem bij powerplug.
Je mag de powerplug niet in een verlengkabel steken, want dan werkt het ding al niet of heel slecht.

Het enige voordeel wat het ding heeft, is dat je tegenwoordig alles gratis krijgt geïnstalleerd.
"Met gratis monteur". In het begin kwam Zikko je internet gratis aanleggen.
Maximaal 20m kabel, en zonder gaten te boren, anders had je pech..
Nu is een monteur in 10min klaar. Powerplug insteken en klaar.
Niks kabels leggen en moeilijke klanten dat de kabel niet weggewerkt wordt..
Het wordt werkend opgeleverd, en de rest is het probleem van de klant en zijn omgeving.

Ik ben IT-er en ik hoor altijd veel reacties van leken..
Draadloze toetsenborden, draadloze muizen, wifi, powerplug..
Als er maar geen kabel aanzit, dan vinden ze alles best..
Ook de surround luidsprekers moeten draadloos uitgevoerd zijn..
Prachtig toch?? Dat is de toekomst.. Geen kabels meer..
Inderdaad.. Maar je levert in op privacy (draadloos is afluisterbaar),
en je haalt je alleen ellende op de nek.. Maar dat krijg je niemand aan het verstand.
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Blazen heeft (geen-) zin

Berichtdoor 19jz387 » 15 dec 2014, 01:29

Kpn drukt het ook maar even door je strot dat KPN FON ofwel je wifi delen voor anderen automatisch in je modem aan gaat.
Daarnaast kun je precies zien op de site van kpn wie er allemaal kpn internet heeft.
Niet bij benadering nee exact op de meter nauwkeurig aangegeven in Google Earth.

Ben al bezig geweest om mezelf via die verbinding te hacken en dat is kinderlijk eenvoudig helaas.
Hier zit er een kooi van faraday omheen daar kont de wifi niet door gelukkig.
Moest sowieso gebeuren want ding stoort sowieso flink en daar heb ik een hekel aan.

Vanavond weer op 5 en 10 km met goed vermogen geprobeerd er door te komen maar met s9 lokaal komt niemand er door
19jz387
 

VorigeVolgende

Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron