KL503 meer insturing

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

KL503 meer insturing

Berichtdoor Didier DK » 06 feb 2014, 10:35

Is er een mogelijkheid om een KL503 aan te passen zodat de input 20 a 25 watt SSB kan verdragen?
Didier DK
 

Re: KL503 meer insturing

Berichtdoor 19DT2120 » 06 feb 2014, 11:28

Theoretisch gezien zou je een attenuator kunnen toevoegen op/bij de ingang van de eindtrap . Deze moet dan wel zo geplaatst worden dat het alleen de TX signaal van de set terug brengt naar het maximaal in gestuurde vermogen.
Back to tha old school
Q3 Arena
Frag or Die
Avatar gebruiker
19DT2120
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1462
Geregistreerd: 25 sep 2006, 15:31
Woonplaats: Eibertjesdarp

Re: KL503 meer insturing

Berichtdoor -Mark- » 06 feb 2014, 20:52

Uit interesse; waarom?
Afbeelding
Avatar gebruiker
-Mark-
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1842
Geregistreerd: 12 aug 2008, 23:08
Woonplaats: Limburg

Re: KL503 meer insturing

Berichtdoor Didier DK » 08 feb 2014, 14:52

-Mark- schreef:Uit interesse; waarom?


Ik heb nu een basis bak die 25 watt uitstuurt. En volgens de gebruiksaanwijzing mag er MAX 12 watt SSB ingestuurd worden.

Daarom deze vaag... anders moet ik de KL500 aankopen waar dit wel mogelijk is.
Didier DK
 

Re: KL503 meer insturing

Berichtdoor rob kenwood » 09 feb 2014, 16:22

kan je het vermogen van je basisbak niet regelen dan?
19AC153


is er leven na de dood? steel me kenwood en je weet het!
rob kenwood
www.cbforum.nl verslaafde!
www.cbforum.nl verslaafde!
 
Berichten: 962
Geregistreerd: 12 aug 2008, 17:59
Woonplaats: gewoon thuis

Re: KL503 meer insturing

Berichtdoor kol53 » 09 feb 2014, 16:30

Is ook goed zelf te maken, regelbare output.
kol53
 

Re: KL503 meer insturing

Berichtdoor Didier DK » 09 feb 2014, 23:29

Ik heb vernomen dat als de liniare op stand 1 staat je tot 20 watt mag insturen.
Heb dit getest en er komt 100 watt uit ongeveer.
Didier DK
 

Re: KL503 meer insturing

Berichtdoor pino » 10 feb 2014, 12:25

en als je op ssb je mike-gain een stukje dight draai is je power ook minder :D
QTH-Rotterdam
Een goede antenne hoeft niet duur te zijn, een dure antenne hoeft niet goed te zijn.©
Avatar gebruiker
pino
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 743
Geregistreerd: 21 feb 2009, 13:31
Woonplaats: Rotterdam

Re: KL503 meer insturing

Berichtdoor -Mark- » 10 feb 2014, 19:42

Didier DK schreef:
-Mark- schreef:Uit interesse; waarom?


Ik heb nu een basis bak die 25 watt uitstuurt. En volgens de gebruiksaanwijzing mag er MAX 12 watt SSB ingestuurd worden.

Daarom deze vaag... anders moet ik de KL500 aankopen waar dit wel mogelijk is.


Op die wijze.
Vaak proberen mensen namelijk de lineair op zn tenen te laten lopen om die laatje wattjes eruit te persen met alle gevolgen van dien.

Indien mogelijk had ik de bak op 10w gezet, vaak voldoende om de lineair nagenoeg volledig uit te sturen.
Afbeelding
Avatar gebruiker
-Mark-
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1842
Geregistreerd: 12 aug 2008, 23:08
Woonplaats: Limburg

Re: KL503 meer insturing

Berichtdoor Rene » 17 feb 2014, 21:34

pino schreef:en als je op ssb je mike-gain een stukje dight draai is je power ook minder :D


Is onbetrouwbaar..je meter zal wel minder aan geven , maar de pieken zullen er ook zijn en die zie je niet op je wattmeter...
Als je je eigen beperkingen kent , kun je daarbinnen onbeperkt je gang gaan!!
Jules Deelder
Avatar gebruiker
Rene
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 323
Geregistreerd: 11 okt 2012, 21:07
Woonplaats: Onder de dakpannen


Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten