kl500 3e versie probleem

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

kl500 3e versie probleem

Berichtdoor janblx » 08 nov 2013, 15:08

ik heb hier een kl500 deze doet met 9 watt in maar 100 watt op stand zes
maar dit is niet het enige de swr staat met de eindtrap aan ook vrij slecht
de antenne en coax is het niet want de klv400 basis doet goed geen swr verschil
wie o wie kan me vertellen hoe ik de kl500 goed krijgen kan
janblx
 

Re: kl500 3e versie probleem

Berichtdoor 19-DT-170 » 08 nov 2013, 15:16

Hoi Jan, en welkom op dit forum. :-)
Ik denk dat je je antenne met eindtrap eens moet afstellen.
De eindtrap regelt zich terug door de slechte SWR.
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS

11m DX Cluster online : http://cbcluster.linuxforall.com/
telnet cbcluster.linuxforall.com poort 2700
Bereikbaar via IPv4 en IPv6
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1807
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: kl500 3e versie probleem

Berichtdoor janblx » 08 nov 2013, 15:23

hallo pascal
ik heb al tijden een klv400 waar de swr goed van is
nu heb ik dus een kl500 mobiele eindtrap en met deze eindtrap heb ik een swr van 15 streep
er zitten geen trimmers in de eindtrap dus afregelen kun je het niet
ik heb al 34 jaar een zendbak maar nog nooit wat stuk gehad hier
ik heb ook wel enige ervaring met herstellen van hf
dacht zelf een condensator maar weet niet welke dit kan zijn
janblx
 

Re: kl500 3e versie probleem

Berichtdoor 19-DT-170 » 08 nov 2013, 15:42

Oei.. Als het dan niet aan de antenne ligt dan denk ik dat je het in het PI-filter moet zoeken..
Je eindtrap zal dan waarschijnlijk vermogen uitzenden op de harmonischen..
Maar onder spectrum analyzer kom je sws niet erg ver...
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS

11m DX Cluster online : http://cbcluster.linuxforall.com/
telnet cbcluster.linuxforall.com poort 2700
Bereikbaar via IPv4 en IPv6
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1807
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: kl500 3e versie probleem

Berichtdoor janblx » 08 nov 2013, 17:11

hoi
ik bezit wel een scoop en ook wel een spectrum analyzer
het zit intern in de eindtrap want een eindtrapje geleent van iemand een zetagi bv131 swr gewoon goed
janblx
 

Re: kl500 3e versie probleem

Berichtdoor tjebbe » 08 nov 2013, 17:13

aantal torren kapot ?
De beste versterker is een goede (richt)Antenne ! /-[]-/--/----/-----/ LFA
als de buren nog met je spreken, is je antenne te klein !
Avatar gebruiker
tjebbe
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1552
Geregistreerd: 05 dec 2007, 23:03
Woonplaats: Fryslan

Re: kl500 3e versie probleem

Berichtdoor 19-DT-170 » 08 nov 2013, 17:19

Tjebbe, dan zou alleen het vermogen lager moeten zijn..
Dat verklaard niet de slechte SWR.. Maar dat zou wel een mede oorzaak kunnen zijn..
Jan, ik zou eens beginnen en de boel aan de spectrum analyzer hangen,
en dan voornamelijk eens kijken naar de harmonischen..
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS

11m DX Cluster online : http://cbcluster.linuxforall.com/
telnet cbcluster.linuxforall.com poort 2700
Bereikbaar via IPv4 en IPv6
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1807
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: kl500 3e versie probleem

Berichtdoor janblx » 08 nov 2013, 22:55

hallo
er zitten 4x de mrf455 in
deze torren versterken allemaal het zelfde
we gaan er dit weekend wel even mee stoeien
wat wil hem gaan gebruiken in de auto
men zegt 15watt in sturen ik stuur maar in met 8 watt en haal de 100watt met gemak alleen die swr vind ik een vreemde zaak
janblx
 

Re: kl500 3e versie probleem

Berichtdoor Zock » 09 nov 2013, 01:56

als jij een sa hebt dan vast ook een dummy load probeer daar eens op

je zegt in de auto dan heb je daar vast ook een antenne voor ik zou zeggen probeer het eens

als er een sa is dan zou eigenlijk de kennis er ook moeten zijn maar das bij zaak
K33p @ r0ling till y0ure w33ls fall 0ff

Si vis pacem, para bellum
Zock
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 428
Geregistreerd: 22 feb 2011, 20:18
Woonplaats: Grunn

Re: kl500 3e versie probleem

Berichtdoor tjebbe » 09 nov 2013, 10:38

en wat doet hij op standje 5 met 10 watt ? op stand 6 mag je ook maar max 6 watt insturen, staat in de beschrijving :wink:
De beste versterker is een goede (richt)Antenne ! /-[]-/--/----/-----/ LFA
als de buren nog met je spreken, is je antenne te klein !
Avatar gebruiker
tjebbe
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1552
Geregistreerd: 05 dec 2007, 23:03
Woonplaats: Fryslan

Re: kl500 3e versie probleem

Berichtdoor janblx » 09 nov 2013, 14:40

standje 5 doet hij 30 watt minder
moet boven de 6 watt in sturen want anders schakeld hij niet
ik heb een spectrum analyzer voor andere doel einden
broadcast enzovoort
maar transistoren versterkers nooit in verdiept
en je kan niet alles weten
collega zegt moest het zoeken in de transformators op de uitgang
janblx
 

Re: kl500 3e versie probleem

Berichtdoor Rene » 19 nov 2013, 11:24

UItgangskring staat niet goed denk ik..als met je bakje alleen de swr wel goed is maar met je lineair niet moet je de oorzaak in de lineair zoeken..
Kan zijn dat de uitgangskring niet goed staat of de filtering is dermate slecht dat de harmomischen je swr negatief be-invloeden.
Dat laatste is goed te zien op een sprectrumanalyzer , als je daarop een grasveld ziet ipv 1 mooi piekje dan weet je dat de filters slecht zijn...

Ik denk eerder een gebrek aan filters in dat lineairtje of het geheel ontbreken er van...
Als je je eigen beperkingen kent , kun je daarbinnen onbeperkt je gang gaan!!
Jules Deelder
Avatar gebruiker
Rene
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 330
Geregistreerd: 11 okt 2012, 21:07
Woonplaats: Onder de dakpannen


Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten