linear 100 wat

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

linear 100 wat

Berichtdoor rokema » 09 sep 2013, 20:20

Hallo
Ik heb even een vraag.
Ik wil binnenkort vos gaan staan.
Ik wil een 100 wat linear gebruiken en een a99 als antenne.
Dit alles op een spoel hoogte van 10 meter.
Nu is mijn vraag hoe ver kan ik vanaf het draaipunt gaan staan?
Ik snap dat dit elke keer anders is omdat je je verplaats.
Maar wat is haal baar zo dat je op je draaipunt te horen bent?
Hoop dat iemand mijn een beetje op weg kan helpen.
rokema
 

Re: linear 100 wat

Berichtdoor Hét Drentse Station » 09 sep 2013, 20:46

Hou er rekening mee dat de vossers een mobiele antenne hebben...Veel verder dan 10 kilometer zou ik niet gaan staan.
Hét Drentse Station alias Dé Croky 19 IR 081 On air ! Inmiddels 142 via qsl bevestigde divisions:
1,2,3,4,5,6,7,9,10,11,12,13,14,15,16,18,19,20,21,22,23,25,26,27,28,29,30,31,32,34,35,36,37,38,40,
43,44,45,47,49,50,51,52,54,55,56,59,61,64,66,67,68,69,72,73,74,75,76,79,80,81,84,85,88,90,91,93,
97,102,103,104,105,106,108,109,110,111,112,114,115,116,119,120,121,122,123,125,126,128,133,
136,141,146,152,153,158,161,163,165,166,167,169,173,178,181,185,186,189,190,195,196,199,205,
206,207,212,214,216,218,219,233,251,301,302,303,304,306,307,308,309,310,311,312,314,315,317,
327,328,329,330,331,340
klik hier voor qsl kaarten !

Mijn shack : Daiwa CN-410 - Astatic 636 L - Astatic d-104 tafelmike - Turner Plus Three
Mobiel: Wilson 500 - President Taylor

Use your brains, invest in a good antenna, not in power!
Avatar gebruiker
Hét Drentse Station
Compleet los geslagen!!!
Compleet los geslagen!!!
 
Berichten: 3776
Geregistreerd: 22 sep 2007, 19:29
Woonplaats: JO32KR

Re: linear 100 wat

Berichtdoor rokema » 09 sep 2013, 21:36

Oke bedankt voor de reactie.
Dus als ik op 10 km ga staan vanaf het draaipunt
zit ik wel goed.
Als ik deze afstand wil vergroten heb ik meer power nodig.
rokema
 

Re: linear 100 wat

Berichtdoor 19-DT-170 » 09 sep 2013, 22:19

Ik zou eerder de antenne hoger zetten,
of een antenne gebruiken met een ander stralingspatroon...
Een 5/8 heeft een veel vlakker stralingspatroon, waardoor je signaal "op de grond" een groter bereik heeft...
Of iets gaan doen met antennes stacken..
Veel vermogen lost niet alles op.. Het zorgt enkel voor een betere signaal/ruis verhouding,
het bereik wordt er niet groter van...
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS

11m DX Cluster online : http://cbcluster.linuxforall.com/
telnet cbcluster.linuxforall.com poort 2700
Bereikbaar via IPv4 en IPv6
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1799
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: linear 100 wat

Berichtdoor Remco Rozenburg » 10 sep 2013, 07:52

Met een signaal van 100W kun je als vos wel een straal van 25 à 30km aanhouden hoor, dat lukt makkelijk. De vossers zijn goede luisteraars en gericht op jouw signaal, ze zullen alle moeite doen om jouw signaaltje uit de ruis te halen. Afgelopen zondag reed ik bij de Beneluxtunnel (Schiedam) en had contact met mijn collega die bij de Moerdijkbrug reed; een afstand van 30km hemelsbreed en we konden gewoon een gesprek voeren. Op vrijdagavond sta ik regelmatig met dezelfde set-up; Antron 99 + 100W en werk dan vanuit Hoek van Holland regelmatig met Friesland, Gelderland en soms zelfs Zuid Limburg.
19CQ29 - Mobiel
Avatar gebruiker
Remco Rozenburg
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 1659
Geregistreerd: 20 jan 2007, 22:06
Woonplaats: Rozenburg

Re: linear 100 wat

Berichtdoor rokema » 10 sep 2013, 20:58

Oke dus met een 5/8 antenne ben ik dus beter te horen.
Ik moet nog een antenne kopen dus kan allen kanten nog op.
Antenne mast heb ik al is 10 meter uitschuif baar.
Met een voet waar je je auto op zet.Dus met die 10 meter mast moet ik het doen.
Ik hoor graag reacries om mijn afstand te vergroten.
Kom ik al veder met 100 wat linear en 5/8 antenne.
gr
rokema
 

Re: linear 100 wat

Berichtdoor henri » 03 dec 2013, 17:23

linear op FM volgens mij heet zo,n ding een booster omdat fm in klasse c staat ingesteld dus niet linear werkt , ezb en am staan in klasse a , ab ingesteld en werken wel linear.
Dit is even een leer momentje
henri
 


Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten