vermogen relatie in en output linear

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor frooni » 20 jun 2017, 12:17

vraagje
Als bij de technische gegevens van een Linear staat
Input 1 tot 5 watt
output 100 watt
is dan de output 20 watt als je met 1 watt ingaat?
frooni
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 18 jun 2017, 12:24

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor president- mckinley » 20 jun 2017, 12:57

ik lees het dat je met 1 tot 5 watt in, je de 100 watt er uit krijgt.
Er zal wel een aanpas netwerkje op de ingang zitten, voor de aanpassing en om het ingangs vermogen iets minder kritisch te maken.
Zodat je met 1 tot 5 watt in toch je vermogen krijgt zonder oversturing.

Theo
president- mckinley
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 251
Geregistreerd: 15 aug 2014, 23:52

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor frooni » 20 jun 2017, 14:37

president- mckinley schreef:ik lees het dat je met 1 tot 5 watt in, je de 100 watt er uit krijgt.
Er zal wel een aanpas netwerkje op de ingang zitten, voor de aanpassing en om het ingangs vermogen iets minder kritisch te maken.
Zodat je met 1 tot 5 watt in toch je vermogen krijgt zonder oversturing.

Theo

Bedankt
is daar ergens wat info over te vinden?
frooni
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 18 jun 2017, 12:24

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor Corvy » 20 jun 2017, 15:36

Gewoonlijk is de verhouding tussen in- en uitgangsvermogen niet constant.
Bij een versterker van 100W (10W max input) geeft 4W input een output van 60W.
Avatar gebruiker
Corvy
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 291
Geregistreerd: 05 jul 2009, 11:11
Woonplaats: Antwerpen - België

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor frooni » 26 jun 2017, 17:23

Corvy schreef:Gewoonlijk is de verhouding tussen in- en uitgangsvermogen niet constant.
Bij een versterker van 100W (10W max input) geeft 4W input een output van 60W.


dat is tegenstrijdig met een ander antwoord dat ik kreeg, wat is dus waar? :-)
quote "Er zal wel een aanpas netwerkje op de ingang zitten, voor de aanpassing en om het ingangs vermogen iets minder kritisch te maken.
Zodat je met 1 tot 5 watt in toch je vermogen krijgt zonder oversturing."
Laatst bijgewerkt door frooni op 26 jun 2017, 17:46, in totaal 2 keer bewerkt.
frooni
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 18 jun 2017, 12:24

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor frooni » 26 jun 2017, 17:25

president- mckinley schreef:ik lees het dat je met 1 tot 5 watt in, je de 100 watt er uit krijgt.
Er zal wel een aanpas netwerkje op de ingang zitten, voor de aanpassing en om het ingangs vermogen iets minder kritisch te maken.
Zodat je met 1 tot 5 watt in toch je vermogen krijgt zonder oversturing.

Theo


Dat is tegenstrijdig met een ander antwoord dat ik kreeg, wat is dus waar? :-)

Quote "Gewoonlijk is de verhouding tussen in- en uitgangsvermogen niet constant.
Bij een versterker van 100W (10W max input) geeft 4W input een output van 60W."
frooni
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 18 jun 2017, 12:24

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor president- mckinley » 26 jun 2017, 17:59

Ik weet niet hoe serieus deze versterker gemaakt is.
Maar wat ik tegen kom zit een aanpas netwerkje in de ingang.
Al was het maar om mis aanpassingen en ongewenste versterkingen te voorkomen.

Theo
president- mckinley
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 251
Geregistreerd: 15 aug 2014, 23:52

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor nl0rpp » 28 jun 2017, 06:47

Corvy heeft gewoon gelijk als dat niet zo was dan had je een fraaie blokgolf op SSB ;-)
Het enige wat ik met het netwerkje aan de input kan verzinnen is dat er met een hogere input kan worden gewerkt maar dat is een gok.
In de LA60/120 van HAM is dat met weerstanden.
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen.

http://www.pa3hgt.nl

President Veep 40 ch am/fm , President Jackson Classic 6 bander , CRT SS9900 , RM HLA 300V+ met Wilson 1000.
Avatar gebruiker
nl0rpp
Niet meer weg te krijgen
Niet meer weg te krijgen
 
Berichten: 78
Geregistreerd: 04 sep 2006, 01:00
Woonplaats: Den Haag

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor Robber57 » 30 jun 2017, 11:06

.
Laatst bijgewerkt door Robber57 op 04 aug 2018, 10:45, in totaal 1 keer bewerkt.
Robber57
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 221
Geregistreerd: 10 sep 2015, 23:48

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor frooni » 30 jun 2017, 11:44

kijk hier heb ik iets aan :-)
goede uitleg Robber57
frooni
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 18 jun 2017, 12:24

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor Niels » 26 jul 2018, 23:58

Handig om te weten.
Ik.gen een 100 Watt liniair gekocht welke ik tot 10 Watt kan insturen, en stuur deze 8 Watt in.
In theorie dus 80 Watt. Ik ben bang dat het hoogstens 60 zal zijn eigenlijk. Aankomend weekend de powermeter er tussen :).
Niels
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 24 jul 2018, 01:13

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor 19-DT-170 » 27 jul 2018, 14:33

Niels schreef:Handig om te weten.
Ik.gen een 100 Watt liniair gekocht welke ik tot 10 Watt kan insturen, en stuur deze 8 Watt in.
In theorie dus 80 Watt. Ik ben bang dat het hoogstens 60 zal zijn eigenlijk. Aankomend weekend de powermeter er tussen :).

Hartstikke mooi. Je weet wel dat je uitgezonden signaal misschien dan wel sterker is, en je hiermee ook grotere kans hebt dat je stoort op allerlei apparatuur bij je buren,
maar dat je ontvangst er nul komma niks mee verbeterd?
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS

11m DX Cluster online : http://cbcluster.linuxforall.com/
telnet cbcluster.linuxforall.com poort 2700
Bereikbaar via IPv4 en IPv6
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1807
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor haab » 27 jul 2018, 17:13

Als jouw eigen ontvangst al prima is kun je met een linear proberen de shitty antenne/ontvangstsituatie van anderen te verbeteren :mrgreen:

De nieuwe PI3ZLB zend met 10 watt, ik hoor hem S7 maar ik moet 50 watt maken om hem te kunnen werken. Het kan zo zijn voordelen hebben als je iets meer kunt maken. Je moet natuurlijk wel zorgen dat je een net signaal neerzet en geen rommel..
Groet,
John

Skipnaam: HaaB
DX-call: 19DW321
Avatar gebruiker
haab
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 281
Geregistreerd: 26 feb 2015, 19:41
Woonplaats: Kerkrade (zuid-Limburg)

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor president- mckinley » 27 jul 2018, 17:17

ik stuur 1 mW in en dan komt er 250 watt AM uit.
Als ik minder instuur, komt er ook minder uit.
Bij meer dan + 1dBm in sturing vliegen de zekeringen me om de oren, dan is de stroom te hoog.
En dit op de 1224 KHz, op 27 MHz zal het wat beter zijn, lees wat meer vermogen.
Piek gemoduleerd is 1.2 kW aan vermogen.

Theo
president- mckinley
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 251
Geregistreerd: 15 aug 2014, 23:52

Re: vermogen relatie in en output linear

Berichtdoor Niels » 28 jul 2018, 11:25

19-DT-170 schreef:
Niels schreef:Handig om te weten.
Ik.gen een 100 Watt liniair gekocht welke ik tot 10 Watt kan insturen, en stuur deze 8 Watt in.
In theorie dus 80 Watt. Ik ben bang dat het hoogstens 60 zal zijn eigenlijk. Aankomend weekend de powermeter er tussen :).

Hartstikke mooi. Je weet wel dat je uitgezonden signaal misschien dan wel sterker is, en je hiermee ook grotere kans hebt dat je stoort op allerlei apparatuur bij je buren,
maar dat je ontvangst er nul komma niks mee verbeterd?

Ja, dat weet ik. Er zit overigens ook een "ontvangstversterker" op die wel "iets" doet.
Mijn buren zullen er geen last van hebben omdat ik de liniair mobiel gebruik.
De ontvangst van mijn bak (Team Expert 1) is uit zichzelf al erg goed, ik heb nog nooit zo'n fijne bak gehad qua ontvangst.
Zelfs Italie krijg ik via mij Sirio Turbo 1000 antenne op de auto soms S9 door.

Edit:
Ik heb trouwens gemeten, als ik 4 watt instuur komt er iets van 70 watt uit, als ik 8 watt instuur komt er over de 100 watt uit.
De liniair is een 100 watt volgens het boekje en mag hem maximaal 10 watt insturen.

Opzich wel handig dat ik ook met 70 watt kan...

De liniair is een RM KL 203P.

Ingebouwd in het dashboard, maar daar word deze toch wel erg warm bleek gisteren tijdens een babbel met iemand een stukje verderop.
Ik denk dat ik iets met een Arduino ga knutselen en een regeling er op, hoe warmer de liniair hoe harder de ventilator gaat draaien.
Niels
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 24 jul 2018, 01:13

Volgende

Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten