Probleem met rm kl 500 24 volt

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor knolletje » 22 jan 2016, 18:01

Hallo,

Ik ben sinds een tijdje in het bezit van een rm kl 500 24 v,
heb tot een paar weken terug geen problemen gehad, maar nu blijft
geregeld de bak op tx staan als ik de mike loslaat, met swr meter ertussen zie je het vermogen wel
een eind dalen (van bijvoorbeeld 200 naar 50 watt) en blijft daar dan op hangen. Draai ik even aan de potmeter,
of verzet ik even een schakelaar dan hoor ik het relais klikken en ontvang ik weer met de bak.
De ene keer is het erger dan de andere keer, dacht zelf eerst aan een relais wat blijft hangen maar deze heb ik al vervangen.
Iemand enig idee, of ervaring met rm lineairs wat dit zou kunnen zijn?
knolletje
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 24 apr 2014, 10:55

Re: Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor panda58 » 22 jan 2016, 20:52

Heb je veranderingen aangebracht vwb de coax kabel?
Misschien heb je de kabels langs een andere weg gelegd?
Heb het hier ook eens gehad.
Moest toen de kabels verleggen en probleem was op gelost.

Gr Jan
panda58
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 316
Geregistreerd: 25 aug 2013, 09:02
Woonplaats: Vjenne City

Re: Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor knolletje » 23 jan 2016, 16:14

nee, niks aan gedaan. gebruik tussen de bak en lineair kort stukje coax, en vanaf de lineair naar antenne rg213 in mobiele setup, antenne staat 1:1.3/1.4, toen de problemen begonnen zijn de lineair nog geprobeert op slaapkamer met 2 losse accus voor de 24 volt, met het zelfde resultaat op de sirio gainmaster die 1:1 staat
knolletje
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 24 apr 2014, 10:55

Re: Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor Erik Steenvis » 23 jan 2016, 19:17

Hallo,

Heb je al een ander tussenkabeltje geprobeerd?
Eventueel met een andere lengte?
Ook kan een massa probleem dit veroorzaken.

Nou succes, groet Erik
Avatar gebruiker
Erik Steenvis
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 341
Geregistreerd: 20 jul 2008, 22:25
Woonplaats: Zuid Nederstad in Wereldland

Re: Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor knolletje » 23 jan 2016, 22:40

ja, verschillende kabeltjes getest. Het beroerde is ook dat die het zo 10x achter elkaar goed kan doen, en vervolgens ineens elke blijven hangen.
soms helpt het wel eens om power knop in een andere stand te zetten, maar het blijft nog steeds een probleem wat niet continue blijft (bij elke keer mike inknijpen)
knolletje
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 24 apr 2014, 10:55

Re: Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor panda58 » 23 jan 2016, 23:22

Ja als je de powerknop naar beneden draaid is het over.
Verleg je antenne kabel maar eens.
Noemen ze dit niet inslag?

Jan
panda58
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 316
Geregistreerd: 25 aug 2013, 09:02
Woonplaats: Vjenne City

Re: Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor knolletje » 25 jan 2016, 20:36

antennekabel vanaf de linear naar de sirio gainmaster is meter of 12 lang, met de linear in de laagste stand is het probleem ook, heb ook getest met een kl 405 maar die geeft nooit problemen, hoogste stand.. laagste stand.. maakt niks uit. En die geeft op de hoogste stand meer vermogen dan de 500 in de laagste stand (als ik bijvoorbeeld 4 watt instuur dat de 500 niet verder komt als 100 watt). dus ik verwacht dat het probleem echt in de linear zelf zit.
knolletje
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 24 apr 2014, 10:55

Re: Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor panda58 » 25 jan 2016, 21:17

probeer nou eens de kabels te verleggen
panda58
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 316
Geregistreerd: 25 aug 2013, 09:02
Woonplaats: Vjenne City

Re: Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor Zock » 25 jan 2016, 22:08

massa probleem tussen de mosfets en aarde in de bak

door dit probleem kun je alles opblazen denk er dus om

solderingen of beter massa leggen tussen massa van de print en behuizing

veel mosfet kachels hebben hier last van zo wel de cte 747 enz
K33p @ r0ling till y0ure w33ls fall 0ff

Si vis pacem, para bellum
Zock
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 428
Geregistreerd: 22 feb 2011, 20:18
Woonplaats: Grunn

Re: Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor Rene » 02 feb 2016, 16:07

Kan zijn dat 'ie oscileert...
Als je je eigen beperkingen kent , kun je daarbinnen onbeperkt je gang gaan!!
Jules Deelder
Avatar gebruiker
Rene
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 330
Geregistreerd: 11 okt 2012, 21:07
Woonplaats: Onder de dakpannen

Re: Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor knolletje » 07 feb 2016, 19:39

ik heb na enig rondzoeken het probleem gevonden bij de condensators c10 en c11.
een van deze 2 is ook voor de ''delay'', nadat ik ze iets had verbogen om ze wat beter te kunnen bekijken op het een en ander
functioneert de versterker weer prima, heb deze nu weer een paar dagen in gebruik zonder ook maar 1 hapering.
bedankt voor het meedenken allemaal.
knolletje
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 24 apr 2014, 10:55

Re: Probleem met rm kl 500 24 volt

Berichtdoor panda58 » 07 feb 2016, 20:59

knolletje schreef:ik heb na enig rondzoeken het probleem gevonden bij de condensators c10 en c11.
een van deze 2 is ook voor de ''delay'', nadat ik ze iets had verbogen om ze wat beter te kunnen bekijken op het een en ander
functioneert de versterker weer prima, heb deze nu weer een paar dagen in gebruik zonder ook maar 1 hapering.
bedankt voor het meedenken allemaal.



Mmmmmm .... vreemd...
Zijn de condensatoren wel goed gesoldeerd?

Gr Jan
panda58
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 316
Geregistreerd: 25 aug 2013, 09:02
Woonplaats: Vjenne City


Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

cron