zetagi bv 1001

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

zetagi bv 1001

Berichtdoor vwgolf3 » 28 jun 2015, 18:47

ik heb een zetagi bv 1001 gekregen maar hij doet het niet , als ik de mike in duw komt er geen power uit alleen effe de originele power maar gaat onmiddellijk naar 0w .
de lampen branden nog en het relais schakelt nog, moet wel zeggen dat hij lang stil heeft gestaan .

mvg.
vwgolf3
 

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor plientjebr » 28 jun 2015, 19:59

Als eerste even een hartelijk welkom op het forum...

Ik begrijp jou originele power verhaal even niet.
Origineel en niet origineel..
Hij doet het wel, hij doet het niet.

Heb hier ook een Zetagi, zit de originele mike erbij????.
Avatar gebruiker
plientjebr
Compleet los geslagen!!!
Compleet los geslagen!!!
 
Berichten: 2377
Geregistreerd: 25 nov 2011, 22:15
Woonplaats: Eenrum

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor Pluskat » 28 jun 2015, 20:15

Zetagi staat bekend voor zijn slechte condensators.
Misschien even checken of er geen slechte tussen zitten ( lekken,bol staan,......)
Transceivers:
Icom IC-7300 - Yaesu FT-991A - TYT TH-9800
Kenwood 570 - Alinco DX-70 - President Lincoln - CRT SS-7900
Yaesu FT-7900 - Kenwood TS-50 - Emperor Shogun - President George
Antennes:
Diamond X-300N - Optibeam OB6-3M
5 bander End-fed - Sirio Gain Master 1/2 wave
Sirio Gain Master 5/8 wave
Avatar gebruiker
Pluskat
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 146
Geregistreerd: 15 dec 2013, 21:58
Woonplaats: België

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor panda58 » 28 jun 2015, 20:17

Ik denk dat hij met "originele power"de power bedoelt waar hij de zetagi wil aansturen.
En dan zal dat 4 watt zijn denk ik maar zo.

Gr Jan
panda58
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 314
Geregistreerd: 25 aug 2013, 09:02
Woonplaats: Vjenne City

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor vwgolf3 » 28 jun 2015, 21:25

ja originele power is van mijn toestel +- 10w
vwgolf3
 

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor haab » 28 jun 2015, 22:03

Ik heb eens gezocht op internet (ff snel) en heb niet echt een handleiding gevonden van je zetagi maar w.el wat info mbt de lineair http://www.funkbasis.de/viewtopic.php?f=11&t=25177

Ik lees daar dat het vermogen dat je insturen mag 0,5 tot 6 watt mag zijn op AM/FM en 15 watt ssb
Daar jij aanstuurt met 10 watt ben ik bang dat je hem kapot gemaakt hebt.
Geen irritant te warme electrogeur geroken ?

Moet wel aantekenen dat mijn uitspraak niet op basis van een officiële bruksanvisung is.

Groetjes, John
Groet,
John

Skipnaam: HaaB
DX-call: 19DW321
Avatar gebruiker
haab
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 280
Geregistreerd: 26 feb 2015, 19:41
Woonplaats: Kerkrade (zuid-Limburg)

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor haab » 28 jun 2015, 22:07

Zie met pas dat jet een buizenlinear is, ben ik niet mee bekend of je die ook opblaast als je ze te sterk aanstuurt. Een transistorlinear in ieder geval wel.

De forumcollega's weten dat vast.

Hier staat ook veel info over kapotte zetagi BV 1001, maar als je Duits niet machtig bent heb je der niks aan... http://forum.db3om.de/ftopic13784.html
Laatst bijgewerkt door haab op 28 jun 2015, 22:10, in totaal 1 keer bewerkt.
Groet,
John

Skipnaam: HaaB
DX-call: 19DW321
Avatar gebruiker
haab
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 280
Geregistreerd: 26 feb 2015, 19:41
Woonplaats: Kerkrade (zuid-Limburg)

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor vwgolf3 » 28 jun 2015, 22:10

Ik kdenk dat ik het gevonden heb een lekende condensator .

Afbeelding
4700uf capacitor 35vdc

Mijn vraag is nu die condensatoren de dag van vandaag zijn nu kleiner kan dat kwaad ?
ik denk niet dat die 10 w het probleem is , ik denk dat het lange stilstaan het probleem is .
Laatst bijgewerkt door vwgolf3 op 28 jun 2015, 22:12, in totaal 1 keer bewerkt.
vwgolf3
 

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor haab » 28 jun 2015, 22:12

In de link in mijn eerste post staat een foto van het schema
Groet,
John

Skipnaam: HaaB
DX-call: 19DW321
Avatar gebruiker
haab
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 280
Geregistreerd: 26 feb 2015, 19:41
Woonplaats: Kerkrade (zuid-Limburg)

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor jcva » 28 jun 2015, 22:59

En die 3 andere buizen heb je er zelf uitgehaald??

Het ziet er allemaal erg stoffig uit. Ik zou er zo geen spanning op durven zetten.

Jcva
Avatar gebruiker
jcva
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 553
Geregistreerd: 01 jan 2008, 23:56
Woonplaats: HHW

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor vwgolf3 » 28 jun 2015, 23:17

ja de 3 andere buizen heb ik er uit gehaald .
vwgolf3
 

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor jcva » 28 jun 2015, 23:37

Dan zijn die er in ieder geval nog maar hij ziet er erg stoffig uit.
Dat zou ik eerst eens verhelpen en dan eens gaan meten of alle spanningen er zijn.
Let daar mee op want met buizen heb je hoge spanningen.

Over hoe je oude buizen die al heel lang niet gebruikt zijn moet behandelen is al genoeg geschreven. Voor wat dat waard is.

Het zou ook zo maar kunnen zijn dan ze versleten zijn.

Jcva
Avatar gebruiker
jcva
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 553
Geregistreerd: 01 jan 2008, 23:56
Woonplaats: HHW

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor Bubbe » 29 jun 2015, 13:56

jcva schreef:En die 3 andere buizen heb je er zelf uitgehaald??

Het ziet er allemaal erg stoffig uit. Ik zou er zo geen spanning op durven zetten.

Jcva

Dat kun je niet verkomen . Dingen met ventilator trekken nou eenmaal stof aan haal je kap van de computer maar eens af moet je kijken wat voor stof daar in zit
Bubbe
 

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor vwgolf3 » 02 jul 2015, 19:54

heb ondertussen de condensator er uit gehaald .

weet iemand wat dat de plus en - is ?
en kan het kwaad dat er een veel kleiner model inzit maar met dezelfde waarde natuurlijk ?


Afbeelding
Afbeelding
vwgolf3
 

Re: zetagi bv 1001

Berichtdoor -Mark- » 02 jul 2015, 20:29

Je hebt enkele typen condensators waarvan de elco (inclusief polariteit) en gewone condensators (zonder polariteit).
Vaak wordt een elco aangeduid met een stippellijn of zwart randje of een plus of min teken ergens.
Het kan zijn dat deze condensator geen elco is en dus geen polariteit heeft.
Afbeelding
Avatar gebruiker
-Mark-
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1842
Geregistreerd: 12 aug 2008, 23:08
Woonplaats: Limburg

Volgende

Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten