linear 1 kw

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

linear 1 kw

Berichtdoor metaalman » 01 jun 2015, 19:11

wie kan me helpen aan een linear met bandschakelaar (160,80,40,30,20,15 10 )en met een ontvangst relais erin liefs geen el of pl buizen erin .
Wegens gezondsheids reden kan ik het niet zelf meer bouwen helaas .stel geen hoge eisen maar het moet wel goed zijn liefs overcapaciteit en alles in èèn kast .

Of als je een adres weet hou me warm aanbevolen ,
metaalman
 

Re: linear 1 kw

Berichtdoor coszmo » 01 jun 2015, 21:46

Kennis komt uit je geheugen,inzicht uit je ziel,
maar kennis is niet per definitie wijsheid.

Groeten Anton
Avatar gebruiker
coszmo
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 297
Geregistreerd: 11 maart 2010, 14:16
Woonplaats: Noord-Duitsland

Re: linear 1 kw

Berichtdoor metaalman » 01 jun 2015, 23:28

Hallo anton ,

Daar was ik zelf ook al op gekomem .maar profileer toch liever iets ambachtelijke.
En iets menselijke prijs ...bedankt voor je link
metaalman
 

Re: linear 1 kw

Berichtdoor 19RE000 » 02 jun 2015, 12:30

metaalman schreef:wie kan me helpen aan een linear met bandschakelaar (160,80,40,30,20,15 10 )en met een ontvangst relais erin liefs geen el of pl buizen erin .
Wegens gezondsheids reden kan ik het niet zelf meer bouwen helaas .stel geen hoge eisen maar het moet wel goed zijn liefs overcapaciteit en alles in èèn kast .

Of als je een adres weet hou me warm aanbevolen ,



Kijk hier maar eens met 700 Watt of 1.3 kW

http://rf-power.it/index.php/en/product ... 0/hvla700q

http://rf-power.it/index.php/en/products/hvla1k3

Rob
19RE000
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 531
Geregistreerd: 09 maart 2010, 16:18
Woonplaats: Fietsenstalling van Den Haag

Re: linear 1 kw

Berichtdoor 19-DT-170 » 02 jun 2015, 12:32

Ik vermoed dat dit ook te duur is Rob..
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS

11m DX Cluster online : http://cbcluster.linuxforall.com/
telnet cbcluster.linuxforall.com poort 2700
Bereikbaar via IPv4 en IPv6
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1801
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: linear 1 kw

Berichtdoor jcva » 02 jun 2015, 18:38

Koop een knappe antenne, kost veel minder, werkt net zo goed en ook veel minder kans op storing in de buurt.

Jcva
Avatar gebruiker
jcva
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 553
Geregistreerd: 01 jan 2008, 23:56
Woonplaats: HHW

Re: linear 1 kw

Berichtdoor metaalman » 02 jun 2015, 19:04

Heb al een avanti sigma 4 op dak staan gloednieuw en deze is gemodificeerd 30 haar terug waren alle onderdelen niet goed van kwaliteit dus nu werkt die perfect met rigexpert aa 30 goed gezet.maar som moet je iets meer hebben

Mvg
Erik
metaalman
 

Re: linear 1 kw

Berichtdoor 19RE000 » 02 jun 2015, 19:42

metaalman schreef:Heb al een avanti sigma 4 op dak staan gloednieuw en deze is gemodificeerd 30 haar terug waren alle onderdelen niet goed van kwaliteit dus nu werkt die perfect met rigexpert aa 30 goed gezet.maar som moet je iets meer hebben

Mvg
Erik



Zo Erik,

Welke eindtrap gaat het worden?
Ik zou overigens tegelijk ook een beam neerzetten.

Rob
19RE000
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 531
Geregistreerd: 09 maart 2010, 16:18
Woonplaats: Fietsenstalling van Den Haag

Re: linear 1 kw

Berichtdoor jcva » 02 jun 2015, 20:13

Dat bedoel ik koop een GOEDE antenne.

Jcva
Avatar gebruiker
jcva
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 553
Geregistreerd: 01 jan 2008, 23:56
Woonplaats: HHW

Re: linear 1 kw

Berichtdoor metaalman » 02 jun 2015, 21:22

Ik vroeg in deze topic info te ontvangen over een linear maar sommigen mensen (kinderen )
Zijn hier om hun frustraties bot te vieren jamner van dit forum en toegelaten word in had me aangemeld
Maar zit ook alweer te denk im het te verlaten geen reclame .
metaalman
 

Re: linear 1 kw

Berichtdoor coszmo » 02 jun 2015, 21:49

Nou we willen je echt wel helpen hoor . Ik begrijp dat je er een zelf wil bouwen . Misschien kun je wat met dit artikel met schema .

http://pa0fri.home.xs4all.nl/Lineairs/F ... RI1500.htm

Ook ik vraag me af wat je met 1 Kwatt moet . Storing veroorzaken ?
Inderdaad kun je beter je geld uitgeven aan een hele goede antenne .
Kennis komt uit je geheugen,inzicht uit je ziel,
maar kennis is niet per definitie wijsheid.

Groeten Anton
Avatar gebruiker
coszmo
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 297
Geregistreerd: 11 maart 2010, 14:16
Woonplaats: Noord-Duitsland

Re: linear 1 kw

Berichtdoor metaalman » 02 jun 2015, 22:48

Dit zegt meer over jou dan over mij anton.

Communicatie is niet voor iedereen weg gelegd denk daar maar eens over na.
metaalman
 

Re: linear 1 kw

Berichtdoor Erik Steenvis » 02 jun 2015, 23:30

Hallo Metaalman,

Ach ja net als op de bak heb je ook hier van die gasten die zitten te zeiken als je het hebt over een lineair.
Dus trek het je niet aan, doe ik ook niet, er zijn op dit forum gelukkig ook genoeg mensen die je graag helpen.
Helaas lukt dat mij niet, heb geen leuk HF versterkertje meer staan. :cry:
Niet dat ik niet met vermogen werk hoor, ook hier zitten de dichtsbijzijnde breakers zo'n 35 km verderop.
Dus dat is best wel nodig, o ja voor de critici, ik gebruik een Sirio Gain Master op een hoogte van 30mtr.
Mijn mast verdraagt geen beam, dus het blijft een rondstraler!

Overigens zit je best dicht bij mij in de buurt +/- 50km. :D

Groeten van Erik. :mrgreen:
Avatar gebruiker
Erik Steenvis
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 341
Geregistreerd: 20 jul 2008, 22:25
Woonplaats: Zuid Nederstad in Wereldland

Re: linear 1 kw

Berichtdoor jcva » 03 jun 2015, 00:28

Even op de antenne terug te komen, is een typische 11M stok, zal ook wel werken op 10M maar voor de overige amateurbanden waardeloos (op 11M is het overigens ook geen geweldig ding)
Waarom je dan een llineair hebben wil met bandschakelaar is mij een raadsel. En dat vermogen al helemaal.
Want uitgaande van een F machtiging (dan mag je op hf met 400W werken) scheelt dat naar 1Kw minder dan 1 s punt.
Op 11M scheelt het tov het legale vermogen wel meer maar zijn er geen condities dan werk je niks, zelfs niet met 10Kw en zijn ze er wel dan werk je met 100W de hele wereld.
Tel daarbij op de veel grotere kans op storing en de "vrienden" die je maakt bij de amateurs (of 11M collegas) in de buurt dan vraag ik me af of je weet waar je mee bezig bent. Want een ander hoort niks meer als jij zit te toeteren.
En het tegenstation kan jou wel horen maar jij moet hem ook horen anders nog geen verbinding. Ik maak ze op hf zat mee, blazen met veel vermogen want het zijn zulke geweldige dx stations maar ze werken niks.

Grote bek, kleine oortjes.

Die gain die je wil hebben haal je net zo makkelijk met een richtantenne en daar heb je bij ontvangst ook nog eens voordeel van. En het is goedkoper.

Maar het is wat je wil. Het feit dat je als nieuw lid je niet eens voorstelt op dit forum en zo loopt te roeptoeteren zegt mij eigenlijk al genoeg.

Jcva
Avatar gebruiker
jcva
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 553
Geregistreerd: 01 jan 2008, 23:56
Woonplaats: HHW

Re: linear 1 kw

Berichtdoor mas » 03 jun 2015, 10:52

staat niet altijd iets tussen maar op tweedehands.nl dan zendamateur en hf lineair in de gaten houden.
http://www.tweedehands.nl/zendamateur/zend-ontvangapparatuur/hf-linear/
als je geluk hebt vindt je hier iets voor een niet al te gekke prijs.
zoals deze: http://www.tweedehands.nl/zendamateur/zend-ontvangapparatuur/hf-linear/sommerkamp-fl-2500-lineair-207689280.html
'73 PA1MNA.
Avatar gebruiker
mas
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 203
Geregistreerd: 26 okt 2011, 10:36

Volgende

Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten