Iemand ervaring met de KL703?

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Iemand ervaring met de KL703?

Berichtdoor Remco Rozenburg » 20 jul 2019, 19:52

Is er iemand die de KL703 al heeft / heeft gebruikt? Ik ben onder de indruk van het formaat, vermogen en opbouw.
19CQ29 - Mobiel
Avatar gebruiker
Remco Rozenburg
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 1666
Geregistreerd: 20 jan 2007, 22:06
Woonplaats: Rozenburg

Re: Iemand ervaring met de KL703?

Berichtdoor Thijs » 20 jul 2019, 20:31

Ik heb ze nog niet in het wild gezien.
Afbeelding
Avatar gebruiker
Thijs
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 4337
Geregistreerd: 25 nov 2004, 03:06
Woonplaats: Omgeving Amersfoort

Re: Iemand ervaring met de KL703?

Berichtdoor 153ir012 » 21 jul 2019, 08:00

mooi klein formaat voor activatie om mee te nemen
aleen de prijs maar goed .
dan maar denken heb je ook watt
153ir012
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 701
Geregistreerd: 08 maart 2010, 05:34
Woonplaats: Thailand

Re: Iemand ervaring met de KL703?

Berichtdoor Delta-Xray » 21 jul 2019, 10:51

Voegt weinig toe ten opzichte van een 100 watt uitvoering. Verschil iets meer dan 1 s punt.
Groot nadeel is dat deze lineair op 13.8 volt werkt waardoor je een voeding van ruim 80 ampere nodig hebt.
Ook de aansluitkabels en pluggen moeten voor die stromen geschikt zijn.
Delta-Xray
Niet meer weg te krijgen
Niet meer weg te krijgen
 
Berichten: 78
Geregistreerd: 17 sep 2010, 16:09

Re: Iemand ervaring met de KL703?

Berichtdoor haab » 21 jul 2019, 11:55

Delta-Xray schreef:Voegt weinig toe ten opzichte van een 100 watt uitvoering. Verschil iets meer dan 1 s punt.
Groot nadeel is dat deze lineair op 13.8 volt werkt waardoor je een voeding van ruim 80 ampere nodig hebt.
Ook de aansluitkabels en pluggen moeten voor die stromen geschikt zijn.


Euh.... je rekenapparaat is kapot. Of je hebt de kunsten van deze amp overschat, hij maakt maar 500 watt geen 1000+ watt.

http://www.servicedocs.com/ARTIKELEN/7200286200001.pdf

Is weer prachtige Italiaanse qualiteit. Op de specsheet staat 13,8 volt. Bij de connector aan de achterkant van de amp staat 13,6 volt. (Zie specsheet link)
Prachtig gewoon :mrgreen:
Groet,
John

Skipnaam: HaaB
DX-call: 19DW321
Avatar gebruiker
haab
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 293
Geregistreerd: 26 feb 2015, 19:41
Woonplaats: Kerkrade (zuid-Limburg)

Re: Iemand ervaring met de KL703?

Berichtdoor 19DT2120 » 21 jul 2019, 11:58

Dat van iets meer dan 1S kan wel kloppen .
Voor ieder S puntje heb je zo'n 6dB meer vermogen nodig,dus het verschil van 100W ->500W is net geen 7dB .
Om aan die 6dB te komen heb je ongeveer 4 x van het huidige vermogen nodig !


60A is ook al veel in mijn ogen .
>Let's go digital<
JS8call FT8 JT65
WSPR ROS PSK
Etc .
Avatar gebruiker
19DT2120
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1498
Geregistreerd: 25 sep 2006, 15:31
Woonplaats: Eibertjesdarp

Re: Iemand ervaring met de KL703?

Berichtdoor 19-DT-170 » 21 jul 2019, 12:56

haab schreef:
Delta-Xray schreef:Voegt weinig toe ten opzichte van een 100 watt uitvoering. Verschil iets meer dan 1 s punt.
Groot nadeel is dat deze lineair op 13.8 volt werkt waardoor je een voeding van ruim 80 ampere nodig hebt.
Ook de aansluitkabels en pluggen moeten voor die stromen geschikt zijn.

Euh.... je rekenapparaat is kapot. Of je hebt de kunsten van deze amp overschat, hij maakt maar 500 watt geen 1000+ watt.

Ik denk dat Delta-Xray het toch bij het goede eind heeft vrees ik.. ;-)
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1842
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Iemand ervaring met de KL703?

Berichtdoor Wimpie » 21 jul 2019, 13:29

Helemaal eens met 19-DT-170:

Stel dat je een rendement van 50% hebt, heb je bij 500WPEP RF output gewoon 1 kW DC input nodig. Bij 13.8V kom je dan op 72 A (1000W/13.8V = 72A). Een voeding die daadwerkelijk 80A kan leveren is dan geen overbodige luxe met dikke niet te lange draden. Er blijft anders van die 13.8V, eenmaal aangekomen bij de torren, niet zo veel meer over.

De gemiddeld opgenomen stroom bij SSB gebruik is wel < 80A, maar de voeding moet die piek wel kunnen leveren, want anders haal je die 500WPEP niet.

Ik heb twijfels over dit apparaat kijkende naar de manaul. Met 60A ga je geen schone 500WPEP op SSB maken met 13.8V. Of die 60A klopt niet, of hij maakt geen 500W, of je spettert links en rechts in andere kanalen.
Wimpie
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 294
Geregistreerd: 28 nov 2014, 23:00

Re: Iemand ervaring met de KL703?

Berichtdoor haab » 21 jul 2019, 17:19

Hmm, zit wat in. Ik struikel natuurlijk over het rendement, geen rekening mee gehouden :mrgreen:
50% rendement lijkt me echter wat laag, gaan we uit van de getallen in de manual dan zou de amp ( reken reken kraak kraak) bij een rendement van 72% en 13,8 volt zo'n 50 ampere trekken. Vandaar de voeding van 60 amp die in de manual staat.
Ik neem aan dat de getallen van opgenomen vermogen in de manual toch enigszins moeten kloppen willen de makers niet in de problemen komen...
Groet,
John

Skipnaam: HaaB
DX-call: 19DW321
Avatar gebruiker
haab
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 293
Geregistreerd: 26 feb 2015, 19:41
Woonplaats: Kerkrade (zuid-Limburg)

Re: Iemand ervaring met de KL703?

Berichtdoor Wimpie » 21 jul 2019, 19:21

Ik vermoed dat je geen transistor/mosfet gaat vinden die bij 13.8V en lineair SSB bedrijf (dus acceptabel IMD), 72% overall rendement gaat halen.

Ik heb even in de link gekeken naar de Pout vs Pin curve, en dan is mijn conclusie: geen lineair SSB bedrijf.

In deze link (gewoon het eerste voorbeeld bij zoeken op SSB HF transistor)
https://www.st.com/resource/en/datasheet/cd00000645.pdf
zie ik een heel andere Pout vs Pin grafiek.

Als je kijkt naar de welbekende 2SC1969, geven ze op: rendement typ 70% bij 18 W output. Ga je naar het schema, dan zie je dat het klasse C is (de basis zit voor DC aan massa).

In de spec staat dat je hem voor 10...14W output voor SSB kunt gebruiken (met 150 mA ruststroom).

Ergens gaat er volgens mij iets mis in de combinatie: SSB bedrijf - 500WPEP - 50A/13.8V DC input.
Wimpie
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 294
Geregistreerd: 28 nov 2014, 23:00


Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten